top of page

Zullen we tantrische massage proberen?
Voor de Luikse seksuologe Sabrina Bauwens is tantrische massage niet alleen een erotische daad. Het is vooral een "therapeutische reis".


Tantrische massage heeft te lijden onder veel negatieve beelden. En toch is deze naaktmassage een goede manier om los te laten en weer met jezelf in contact te komen. "Ondanks de sensuele connotaties en de valse praktijken die grenzen aan prostitutie, is tantrische massage lang niet alleen een erotische massage," zegt Sabrina Bauwens, "Het is een praktijk die je in staat stelt je beter te voelen over je lichaam, wat gunstig kan zijn voor je seksualiteit, maar vooral voor je persoonlijke leven.


Wat is het?

Afhankelijk van de betekenis die men er aan geeft, heeft tantrische massage verschillende definities. Voor Sabrina Bauwens is Tantra "een filosofie die zo'n 7.000 jaar teruggaat en zijn oorsprong vindt in het Himalaya-Indiase gebied. Het heeft banden met het taoïsme, het hindoeïsme en het boeddhisme. Zij pleit vooral voor een ontwaken en een toestand van volheid die wordt bereikt door de vereniging van de vrouwelijke en mannelijke polariteiten en het werk aan de chakra's, de zeven energiepunten die zich in het menselijk lichaam bevinden. Dit is wat de energie zal laten circuleren in het lichaam. En in tantra, is energie seksuele energie. Een van de vele doelen van Tantrische massage is om deze energie te deblokkeren, zodat ze via de ruggengraat naar het hoofd stijgt, zodat het hele lichaam ervan kan profiteren".

Een tantrische massage duurt ongeveer 1,5 uur. "Het wordt meestal gedaan met olie, de tantrische massage wordt naakt ontvangen: het hele lichaam wordt gemasseerd, van top tot teen. Seks is geïntegreerd in de massage. Het wordt niet meer of minder gemasseerd dan enig ander deel van het lichaam. In de Tantrische filosofie zijn alle delen van het lichaam heilig. Seks is geen taboe. Er is echter geen verplichting: men kan een Tantrische massage ontvangen terwijl men gedeeltelijk naakt is, met het geslacht bedekt. Zoals bij elke massage, wordt er via het lichaam aan de emotionele kant gewerkt.

Het is niet ongewoon om mensen te zien huilen, intense hitte te voelen, tintelingen... Je wordt wakker voor iets anders, je laat het los. Tantrische massage kan gezien worden als een innerlijke reis. "Dit is een van de dingen die deze massage onderscheidt van amoureus voorspel, dat in essentie de ontmoeting tussen twee wezens is. Tantrische massage is een gelegenheid om in jezelf het huwelijk te ervaren tussen je vrouwelijke en mannelijke polariteiten, om je yin en yang te laten samensmelten".


Eerder sensueel dan seksueel


"Seksuele onderdelen zijn geïntegreerd in de massage, maar er is geen focus op seksueel genot. Deze massage gaat niet over het geven van een orgasme. Tantrische massage heeft een therapeutisch aspect omdat het het loslaten van emoties en gevoelens mogelijk maakt. In het verlengde van seksuologische therapie kan het worden gebruikt om te werken aan libidostoornissen, orgasmestoornissen, voortijdige zaadlozing, of andere blokkades, complexen met het lichaam. Zelfs in extreme gevallen zoals verkrachting, incest of seksueel/psychologisch geweld, kan men zijn lichaam beetje bij beetje hertrainen. Aanraken is een van de vijf belangrijkste zintuigen, we mogen het niet verwaarlozen.


De specialist in koppels voegt eraan toe dat er "een tweede soort tantrische massage bestaat, of eigenlijk een evolutie. Deze wordt volledig naakt gedaan, zowel voor de persoon als voor de beoefenaar. Zij zal uw hele lichaam progressief masseren met warme olie (zonder geur). Het wordt gedaan op een futon en tatami, zoals de Hindoe traditie voorschrijft. De behandelaar zal u met haar hele lichaam masseren. Geleidelijk met haar vingers, haar handen, haar voeten, haar borsten, haar billen... Zacht en sterk tegelijk, als een dans die je meesleept. Wat de tantrische massage zo anders maakt, is dat het je eigen sensualiteit wakker maakt. Nogmaals, geslachtsgemeenschap of andere vormen van penetratie zijn niet toegestaan.

Lees meer. Voor meer informatie of adressen in Luik, kunt u contact opnemen met Sabrina Bauwens via haar website www.sexologieliege.be
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

289 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page