top of page

Tantrische massage: hoe verloopt een tantrische massage bij L'Atelier?

Bijgewerkt op: 18 sep. 2022Ben je geïnteresseerd in Tantra maar weet je niet waar te beginnen? Tantrische massages kunnen u helpen uw seksleven erotischer te maken en als koppel nieuwe genoegens te ontdekken. Ontdek waar tantra massages voor zijn, hoe ze werken en wat de voordelen zijn.


Wat is Tantrisme?

De term Tantrisme groepeert een geheel van dogma's, rituelen, teksten en praktijken rond spiritualiteit, die de hindoeïstische en boeddhistische godsdiensten sterk hebben beïnvloed. Deze stroming is van mening dat seksualiteit kan leiden tot een vorm van extase, zowel lichamelijk als geestelijk. Seks wordt gezien als iets heiligs, dat kan leiden tot een transcendente staat. Om dit te bereiken moet gebruik worden gemaakt van seksuele praktijken en rituelen, waarvan tantrische massage (of tantra) er één is. Deze praktijken van gewijde seksualiteit leiden mensen naar een krachtige zintuiglijke ervaring, waar het fysieke lichaam versmelt met het psychische om één te worden. Zo wordt in het Tantrisme het lichaam erotisch gemaakt en wordt het het medium van orgasmische gewaarwordingen. Net als meditatie wordt deze vorm van sacrale seksualiteit gezien als een diepe persoonlijke ervaring, die voor iedereen toegankelijk is door innerlijk werk.Wat houdt een Tantra massage in?

Tantrische massages kunnen een van de manieren zijn om het Tantrisme op een eenvoudige en progressieve manier in je relatie te integreren. Zij maken het mogelijk de zintuigen te prikkelen en nieuwe of onontdekte gewaarwordingen op te wekken. Tantrische massage is een sensuele en hartstochtelijke uitwisseling tussen de twee partners, die wordt beoefend in een passende omgeving. Het wordt naakt beoefend, met warme massageolie. Een tantrische massage zal meer gevoeld worden in zijn intentie en in de erotische intensiteit van de gebaren. Tenslotte is het de bedoeling om het hele lichaam van je partner op verschillende manieren te stimuleren, met langzame en subtiele gebaren.


Hoe wordt u ontvangen bij L'Atelier de Menin

Tantrische massage vereist een minimum aan voorbereiding, vooral wat betreft de omgeving waarin het zal plaatsvinden. Toen ik aankwam bij L'Atelier, dat ik van naam kende, werd ik met veel sympathie begroet door Franck de manager en de gereserveerde Tantrika... Tina die dag.

Ik ben geïnstalleerd in een kamer die niet te rommelig, schoon en ordelijk is. Niets verstoort de sensuele sfeer en de vleselijke stemming van het moment. Kaarsen, wierook, zacht licht en mooie muziek op de achtergrond. Het idee is dat de gemasseerde persoon zo comfortabel en ontspannen mogelijk moet zijn. Comfortabel geïnstalleerd op een futon, geeft Tina me wat instructies en uitleg over de wederkerige kant van Tantra.


Het verloop van een tantrische massage

Ik heb 2 uur genomen, in dit geval begint de massage meteen.... een lange blik, een ademhaling en ze neemt me in haar armen met tederheid, een paar zwaaien en gaat een paar centimeter weg om ruimte te laten voor aanrakingen... ze bedekt me met warme olie en de onwerkelijke reis is begonnen.

Als ze mijn hele lichaam gemasseerd heeft, word ik uitgenodigd hetzelfde te doen, de verdeling is perfect.


De bewegingen zijn nauwkeurig in de loop van de massage. Tantrische massage maakt deel uit van een globale manier van denken. Er zijn echter enkele parameters waarmee rekening moet worden gehouden, zoals het feit dat het hele lichaam wordt gestimuleerd, niet alleen de rug bijvoorbeeld. Elk deel van het lichaam wordt gezien als een erogene zone en moet worden beschouwd en aangeraakt. Op dezelfde manier, hoe intenser en gevarieerder de bewegingen (hard, langzaam, dan weer lichter), hoe sterker de uitwisseling tussen de twee partners zal zijn. Tantra massage is bovenal een massage van liefde, tederheid en passie. Het wordt niet alleen gedaan om iemands partner seksueel op te winden. Het wordt gezien als een hartstochtelijke uitwisseling waarin erotiek, spiritualiteit en zintuiglijk genot door elkaar lopen.


De voordelen van Tantra massage

Tantra massage stelt je in staat om je te heroriënteren op je seksuele energie en om je zintuigen te prikkelen. In een koppel kan het de passie en de band die jullie verbindt versterken door andere vormen van lichamelijk en vleselijk genot voor twee te ontdekken. Evenzo stelt Tantra je, dankzij zijn spirituele dimensie, in staat je relatie met je lichaam op een andere manier te beschouwen en lichamelijk genot te associëren met geestelijk ontwaken. Als je wilt evolueren in je relatie en nieuwe dingen wilt ervaren in je relatie met seks, kan Tantra je in staat stellen je seksualiteit anders te benaderen. Tenslotte, net als bij "klassieke" massages, stellen Tantra massages de persoon die ze ontvangt in staat zich te ontspannen en hun hele lichaam tot rust te brengen.


Einde van de massage

Dit zeldzame en fabelachtige moment is voorbij... Sonia legt de voordelen uit die dagen of weken voelbaar zullen zijn. Ik laat me weer douchen en kom even later naar de winkel waar Franck de tijd neemt om me de 3 uur durende Tantrische massage uit te leggen die ik de volgende keer zal proberen.


Ik zal dit moment nooit vergeten en zal snel terugkomen.


549 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page