top of page

Ik heb voor je getest ... een energetische massage


Geïnspireerd door traditionele Indiase en Chinese medicijnen, heeft de energiemassage tot doel lichaam en geest te harmoniseren. Onze verslaggever heeft het voor u getest.


Massages, ik ben er dol op. Dus toen mij werd aangeboden om een ​​“energiemassage” te proberen, heb ik me meteen aangemeld. De belofte ? Een boost van energie, een geharmoniseerd lichaam, een meer serene geest ... En een echt moment van ontspanning. De droom !


Op D-Day heet Catherine Dalquier, energiespecialist, me welkom in haar kantoor. We worden meteen ondergedompeld in de atmosfeer: het licht is zacht, de muziek, zen en het ruikt naar etherische oliën. “Ik zorg ervoor dat de patiënt zich zelfverzekerd voelt”, bevestigt de behandelaar. Dit is essentieel om aan het werk te gaan. In het midden van de kamer staat een massagebed, waarop ik zit, op mijn rug en in mijn ondergoed. Catherine bedekt me met een bescheiden laken, ik waardeer het gebaar.


De aura lezen


De beoefenaar buigt zich over me heen, sluit haar ogen en gaat met haar handen een paar centimeter boven mijn lichaam. "Ik ben op zoek naar haken en ogen in de aura", legt ze me uit. De aura? Een eivormige energie-envelop die ons lichaam omringt, constant trilt en erg gevoelig zou zijn voor onze emoties.


"Sommige mensen kunnen de chakra's waarnemen", voegt Catherine eraan toe. Dit is het geval bij energiebedrijven. Door zich te concentreren, kunnen ze het elektromagnetische veld aanraken en eventuele vervormingen (hobbels, holtes) ervan identificeren. "


In eerste instantie sceptisch, ben ik helemaal verbaasd als Catherine me vertelt dat ik lijd aan een “emotionele cyste”. Volgens haar een verraad. Zonder in details te treden, kunnen we zeggen dat ze niet verkeerd is ...


"Zodra we de haken en ogen hebben opgemerkt, zullen we het lichaam aanmoedigen om te harmoniseren. Als een schoonmaak, eigenlijk. Deze nieuwe fase blijft een beetje duister voor mijn neofietogen: de energieke verdrijft de lucht boven me en mijn huid begint te tintelen. Normaal gesproken zou mijn lichaam klaar moeten zijn om vooruit te gaan ... Om te zien!


Langs de meridianen


Maak plaats voor praktisch werk! Catherine kiest voor mij een etherische olie van blauwe spar, die ze omschrijft als "lichtgevend en bevorderlijk voor de communicatie".


“Energiespecialisten beschouwen het lichaam als een open boek”, legt ze me uit. Ons lichaam houdt alle belangrijke gebeurtenissen bij die hebben plaatsgevonden in ons leven - en soms zelfs in het leven van onze voorouders. Bovendien kan het ons ook op een fysieke manier een psychisch probleem signaleren. "Ik vraag om te zien!


De massage begint met het bovenlichaam, in dit geval mijn hoofd. Meteen ziet de behandelaar mijn littekens, overblijfselen van een oude operatie. “Er is veel werk op dit niveau”, legt ze me uit. Ik heb het gevoel dat het lichaam niet goed verteerd heeft. Door de massage zal ik hem aanmoedigen om deze pijnlijke episode te overwinnen. "


Want een energetische massage is ook dat: vergeving, genegenheid, zachtheid. Door de manipulaties "absorbeert" de beoefenaar het lijden dat het lichaam heeft opgehoopt, en verspreidt in plaats daarvan een positieve energie, die het lichaam en de geest verzoent.


Wat betreft de sensaties, het is raar zonder onaangenaam te zijn. Ik voel me achtereenvolgens zwaar, zacht, gespannen ... dan levendig en vol energie. Eén ding is zeker: ik verveel me geen moment en ik voel dat het werkt!


De massage, soms zacht, soms steviger, gaat verder langs de acupunctuurmeridianen. Aangekomen bij mijn linkerknie stopt Catherine. “Dit is het gebied dat overeenkomt met moeder-dochterrelaties. Spanningen met je moeder? " En hoe ! Dat is het, ik ken de oorzaak van mijn onverwachte en onverklaarbare pijn.


Drie kwartier later is het voorbij. Ik, die permanent gespannen ben, voel me verrassend ontspannen. Mijn rugpijn is weg en ik ben licht in mijn hoofd. Sterker nog, ik heb het gevoel dat ik "in tune" ben met mezelf: een heerlijk gevoel.


Voor wie is het ?


“Iedereen kan baat hebben bij een energetische massage”, zegt Catherine Dalquier. Volwassenen, kinderen, baby's en zelfs zwangere vrouwen, voor wie etherische oliën slechts in zeer kleine hoeveelheden worden gebruikt. "


Als je ergens terugkerende pijn hebt, of een pathologie die regelmatig onverklaarbaar terugkeert (eczeem, otitis, herpes ...), kan de oplossing energetisch zijn.


Daarnaast is energiemassage ook een effectieve ondersteunende therapie in het kader van zware behandelingen, bijvoorbeeld chemotherapie. “Ik werkte met een patiënt die chemo kreeg. Door massages verminderden we de bijwerkingen van de behandeling, vooral braken. "


Ook adviseert de behandelaar een energiemassage aan mensen die een operatie moeten ondergaan, of net een operatie hebben ondergaan. “Het gaat erom het lichaam te helpen de chirurgische handeling beter te overwinnen, in het bijzonder om te helpen genezen en het risico op infecties te beperken. "


Welke contra-indicaties?


Als de energiemassage belastend kan zijn voor de beoefenaar (die het lijden van het lichaam zal 'absorberen'), is het over het algemeen veilig voor de persoon die wordt gemasseerd.


Mensen die erg zwak zijn (lichamelijk en/of psychisch), een pacemaker dragen of een psychiatrische aandoening hebben, adviseren we nog steeds om voor aanvang advies in te winnen bij hun huisarts.


Tot slot, voor mensen die een beroerte hebben gehad: wacht minimaal 2 weken voordat je naar een energiespecialist gaat.


Artikel uit het tijdschrift Femme Actuelle


https://www.femmeactuelle.fr/bien-etre/soins-bien-etre/massage-energetique-22531

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page