top of page

Wat is tantrische massage voor vrouwen?
Tantrische massage voor vrouwen: wat zijn de voordelen volgens een seksuoloog?

Van de vele welzijnsmassages die tegenwoordig beschikbaar zijn, wordt er één massage steeds populairder in Frankrijk, vooral onder vrouwen, en dat is de tantrische massage . Simpelweg omdat deze massage anders is. En het brengt veel diepgaande voordelen met zich mee, op lichamelijk, emotioneel, relationeel en energetisch niveau.

Deze massage (ook wel Kashmiri genoemd) kenmerkt zich door zijn sensuele kant , zijn zachtheid en zijn traagheid. Het wordt aan het hele lichaam gegeven (naakt of in ondergoed) en zorgt ervoor dat u zich weer diepgaand met uw lichaam kunt verbinden. Het wekt uw zintuigen, maakt uw vitale energie vrij, biedt u nieuwe sensaties, geeft uw seksualiteit nieuwe energie, enz. Het is een zeer complete massage , vooral aan te raden voor mensen die veel in hun hoofd zitten en weinig in hun lichamelijke gevoelens, die willen leren loslaten . Of verzoenen met hun lichaamsbouw.


Wat is tantrische massage voor vrouwen?

Dit is wat Jeanne D., erkend seksuoloog, antwoordde toen ik haar vroeg naar tantrische massages voor het vrouwelijk publiek:

“Tantrische massage komt voort uit de filosofie van tantrisme, meer dan 5000 jaar geleden geboren. Het is veel meer dan een ontspanningstechniek; het is een prachtige ervaring waarbij je de zintuigen wakker maakt en weer verbinding maakt met jezelf. Een geweldige innerlijke reis die je een nieuw bewustzijn brengt van wie je werkelijk bent! Een vrijgave van uw vitale energie, door een herbalancering van de chakra's.

Jarenlang waren het vooral mannen die zich aan deze sessies overgaven, omdat zij zich van nature meer op hun gemak voelen bij aanraking en naaktheid. Maar tegenwoordig laten steeds meer vrouwen zich verleiden door de ervaring, omdat ook zij willen profiteren van de vele voordelen voor lichaam en geest! Als expert in sekstherapie begrijp ik ze perfect! En ik raad het mijn patiënten in veel situaties ten zeerste aan. Ik kom hier hieronder op terug.


Tantra (of Kashmiri) massage kenmerkt zich met name door de volgende elementen:

 • het is een naturistische massage: de gemasseerde persoon is naakt (of in ondergoed als hij dat wenst en heel geleidelijk wil gaan - in dit geval moet hij dit vooraf bespreken met de beoefenaar)

 • integraal : alle delen van het lichaam worden, zonder uitzondering, gemasseerd met zachtheid, vriendelijkheid, liefde en fijngevoeligheid, maar zonder de bedoeling seksuele opwinding te creëren (het is dus helemaal geen erotische massage, zoals we soms horen, ook al zijn de yoni en borsten kunnen worden gemasseerd!)

 • ontspannend : zowel yin als yang, deze massage is uiterst aangenaam om te ontvangen, hij lost lichamelijke spanning op en creëert een gevoel van algemeen welzijn

 • intuïtief : degene die masseert respecteert geen strikt technisch protocol, maar volgt hun intuïtie om u de behandeling aan te bieden die het beste past bij uw emoties en sensaties, op dat moment

 • holistisch : het beïnvloedt alle dimensies van je wezen, dat wil zeggen lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel

 • sensueel : de aanraking is heel zacht en wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan ritmes en gebaren (aanraken, glijden, strelen, golven, enz.)

 • energiek : het maakt de vitale energie vrij die in uw bekken is opgeslagen, om deze door het hele lichaam te verspreiden en brengt uw chakra's en uw vrouwelijke en mannelijke polariteiten opnieuw in evenwicht.

Intiemer dan een klassieke welzijns- en ontspanningsmassage, het is een echte reis van zelfontdekking , alles in delicatesse. Het vindt plaats op een tafel of op de vloer van een futon . En wordt in principe gegeven door een beoefenaar van het andere geslacht (volgens de eeuwenoude filosofie van tantra), omdat dit het mogelijk maakt om het werk van energetisch herbalanceren te maximaliseren, dankzij de complementariteit van de mannelijke en vrouwelijke polariteiten.

Als vrouw is het enorm nuttig om in een professionele context gemasseerd te worden door een mannelijke masseur (in plaats van door een masseuse) om verschillende redenen, die ik hieronder zal toelichten. En als koppel is het beoefenen van tantramassage uiteraard ook sterk aan te raden om beide partners open te stellen voor een andere vorm van seksualiteit. Bewuster, zachter, langzamer, dieper, vrouwelijker!

De voordelen van tantrische massage voor vrouwen

Waarom een tantrische massage ? Het ontvangen van een dergelijke massage brengt voor u als vrouw veel voordelen met zich mee, gezien de bijzondere kenmerken ervan:

 • ten eerste een diepe ontspanning en een buitengewone kans om los te laten , wat vaak ingewikkeld is als je een vrouw bent

 • een nieuw bewustzijn van uw lichaamsomhulsel, zijn contouren, zijn spanningen, zijn meest gevoelige gebieden,...

 • een diepere verbinding met je lichaam en je lichamelijke sensaties (soms lange tijd in je verborgen, om verschillende redenen)

 • een andere relatie met je lichaam (die je zal helpen er vrede mee te sluiten als je momenteel last hebt van een negatief zelfbeeld)

 • betere verankering, dus meer vertrouwen in je relaties met mannen (vooral met je partner)

 • een ontwaken van je sensualiteit en je innerlijke kracht: door deze behandeling ontwaakt je heilige vrouwelijke en vind je je ware natuur

 • een gevoel van vreugde en innerlijke vrede

 • ….

Deze behandelingen dragen bij aan uw uitstraling. Ze zorgen ervoor dat je jezelf anders kunt waarnemen , van jezelf kunt houden en meer verantwoordelijkheid voor jezelf kunt nemen , zonder te wachten op goedkeuring van de buitenwereld. Om meer verbonden te zijn met wie je werkelijk bent, en daardoor voor jezelf op te komen tegenover mannen, wat erg belangrijk is voor koppels.


Tantrische beoefening zal je vooral enorm helpen als je momenteel last hebt van bepaalde problemen in je intimiteit en seksualiteit:

 • ingewikkelde relatie met uw lichaam (complexen, angsten, niet comfortabel, etc.)

 • bang om aangeraakt te worden

 • gebrek aan lichamelijke sensaties in uw seksualiteit

 • gebrek aan seksueel genot: dit is een zeer effectieve techniek om als vrouw je libido op natuurlijke wijze te verhogen

 • blokkades die verband houden met naaktheid of seksualiteit in het algemeen

 • enz.

In de feedback die ik van mijn patiënten als seksuoloog krijg, leggen zij veel nadruk op de (her)verbinding met zichzelf die tantramassage hen geeft. Door eerlijk en liefdevol aangeraakt te worden (vooral op de borsten en yoni) kan de natuurlijke vrouwelijke kant echt ontspannen. En ze kunnen vertrouwen vinden in hun lichaam en zich openstellen voor hun sensaties, zonder enige angst. Het is in zekere zin een “herprogrammering van plezier” die geleidelijk plaatsvindt tijdens deze sessies, wanneer ze met het hart worden uitgevoerd door de persoon die de massage uitvoert.

Dit is des te belangrijker als ze in het verleden te maken hebben gehad met mishandeling, kritiek op hun uiterlijk of het gevoel hebben een object te zijn in de ogen van onoplettende partners. De verzorgende aanraking van de masseur helpt hen de emotionele blokkades die in hen verborgen zitten op te lossen en hen te bevrijden van de (soms zware) lasten die zij met zich meedragen, om fysiek zelfvertrouwen te (her)krijgen .

Samenvattend helpen dit soort massages en tantrische rituelen vrouwen voor mij om zich beter in hun lichaam te voelen en meer voldoening te krijgen in hun seksuele leven . Ik raad ze ten zeerste aan in de context van sekstherapie, net als steeds meer collega-therapeuten en psychologen over de hele wereld. En ook voor iedereen die zichzelf beter wil leren kennen, zijn volledige potentieel wil onthullen en/of zichzelf seksueel wil bevrijden! Daarom, dames, als u in Nice of in de regio bent, raad ik u ten zeerste aan om voor een sessie bij Vincent te gaan. En als je verder weg woont, overweeg dan eens een individuele tantracursus bij hem. Zijn aanpak is echt heel interessant!

Ik eindig met een citaat van een van mijn patiënten die mij onlangs vertelde: alle vrouwen zouden minstens één keer in hun leven op deze manier aangeraakt en gestreeld moeten worden! Het is zo waar! »

Laten we het over de praktische kant hebben. Wat moet je in de praktijk doen als je gebruik wilt maken van een sessie?

Tantrische massage: de procedure

In de praktijk is het verloop van de massage afhankelijk van de context waarin je deze ontvangt. Privé , binnen uw koppel, is het een uiterst effectief en zeer aangenaam hulpmiddel in termen van “voorspel”. Maar om het door uw metgezel zeer gewaardeerd te laten worden en al zijn effecten teweeg te brengen, mag het niet beperkt blijven tot een reeks geïmproviseerde liefkozingen in alle richtingen. Om een massage te geven hyper sensueel, er zijn bepaalde codes die je moet respecteren, hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • geef de voorkeur aan traagheid: het lijkt misschien contra-intuïtief, maar hoe zachter je aanraking, hoe intenser de gevoelens die het oplevert

 • wees 100% aanwezig bij wat je doet: meer dan je techniek, het is de liefde in je handen en je hart die de ontvanger van de massage moet voelen

 • vertrouw op je instinct: maak verbinding met de energie in je handen en volg je gevoel

 • veel plezier: oefen geen druk op jezelf uit

 • creëer een geweldige band met de persoon die ontvangt, omdat hij of zij zo open mogelijk moet zijn om los te laten

 • enz.


In een professionele omgeving moet u zeer alert zijn op de keuze van de behandelaar die u de sessie zal geven. Je moet een goed gevoel bij hem hebben. Ik vertel hierover in mijn artikel: hoe ga je met volledig vertrouwen voor een tantrische massage ? Dit is vooral belangrijk als je een vrouw bent en je kiest voor een mannelijke beoefenaar, gezien het intieme karakter van deze praktijk!

In de eeuwenoude logica van het tantrisme is het raadzaam om gemasseerd te worden door iemand van het andere geslacht, om het grootste voordeel te halen uit de complementariteit van yin- en yang-energieën.


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page