top of page

Tantrisch: 10 voordelen voor alle koppels


Tantrische massagetherapie is een revolutionaire vorm van lichaamswerk die is ontwikkeld als een tegengif voor de conventionele problemen waar veel mensen tegenwoordig mee te kampen hebben. De heilzame aspecten zijn talrijk, maar het wordt vooral erkend als een diep genezend instrument en staat bekend om zijn vermogen om seksuele en energieblokkades op te heffen.


De kunst van Tantra wordt al meer dan 9000 jaar beoefend. De oorsprong gaat terug naar de Himalaya-bergen van India, waar religieuze leiders geloofden dat seksueel ritueel het pad was naar een hogere vorm van extase en bevrijding.


Tantrische massage neemt tegenwoordig de leer van Tantra en vertaalt deze naar een volledige lichamelijke ervaring. Een traditionele massage wordt versterkt door de integratie van ademhalingsoefeningen en genitale stimulatie.


Het is een manier om je hele wezen op alle niveaus wakker te maken: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en seksueel.


Wat gaan we behandelen


OVER WELKE BLOKKEN HEBBEN WE HET?


Ieder mens heeft blokkades, waarvan de oorzaak van persoon tot persoon kan verschillen. Sommigen gaan ervan uit dat de blokkades voortkomen uit een zekere mate van trauma of een extreem stressvolle ervaring uit het verleden, en hoewel dit een bron kan zijn, is het waarschijnlijk niet de enige. Blokkades kunnen ook voortkomen uit dagelijkse en routinematige gewoonten.


Onze ervaringen of acties laten niet meteen een indruk achter, het kan tijd kosten. Hoe meer we echter een bepaald patroon of gedrag herhalen, hoe meer we een soort "zaadje" creëren dat zich kan ontwikkelen in onze fysieke en energetische structuren.


Hoe meer we dit "zaadje", bewust of onbewust, voeden door onze acties, hoe meer het groeit en ons weghaalt van wie we zijn. Zijn innerlijke manifestatie wordt een uiterlijke projectie.


Als het zaad negatief of schadelijk van aard is, kunnen we verschillende problemen beginnen te ervaren, zoals gezondheidsproblemen, emotionele instabiliteit, depressie, angst, mentale verwarring, ontevredenheid in het leven, seksuele disfunctie en zelfs meer.


Maar het is zeer zeldzaam om zulke dingen te verbinden met een gewoonte van ons dagelijks leven: dit wordt een blokkade genoemd.


WAT IS TANTRA / TANTRISME?


Spiritualiteit is tegenwoordig op alle gebieden aanwezig en is een integraal onderdeel van het dagelijks leven. Het is dus heel goed mogelijk om spiritualiteit in seks te verzoenen met tantrische massage. Praktijk nog weinig bekend bij veel mensen.


Tantra of tantrisme bestaat uit twee Sanskrietwoorden die "tanoti" zijn, wat expansie betekent en "trayati" voor bevrijding. Tantra wordt dus gedefinieerd als de wetenschap van de verruiming van het bewustzijn en de bevrijding van de geest.


Het heeft altijd bestaan ​​in rustieke schilderijen, Hebreeuwse teksten, Arabische liederen, enz. Het deed zijn intrede in India rond het jaar 500 toen het openlijk werd beoefend. Zo ontwikkelde zich in de loop van de evolutie van de wereld een tantra die specifiek is voor het boeddhisme voordat hij een hausse doormaakte in landen als Japan, Tibet, enz.


In het algemeen is het een term die rituelen, dogma's of teksten rond spiritualiteit groepeert.


WAT IS DE TANTRISCHE MASSAGE, DEZE THERAPIE DIE ROND DE ENERGIE GRAVEERT?


Tantramassage is vooral een vorm van meditatie die van toepassing is op het hele lichaam. Het uiteindelijke doel is het stimuleren van zelfkennis. Het dient echt om levensenergie te wekken, te handelen in je emotionele rijk en je te helpen verbinding te maken met je eigen plezier. Zo kun je gemakkelijk de verschillende zintuigen wakker maken en vooral nieuwe sensaties opwekken die in het verleden onontgonnen zijn in een persoon.


Bovendien zorgen de lichamelijke prikkels die worden veroorzaakt door tantra-massage ervoor dat je de therapeutische kant van genot kunt ontwikkelen. Je leert je lichaam beter kennen en verhoogt je libido aanzienlijk. Het biedt een andere opvatting van de relatie met het lichaam dankzij de spirituele dimensie en zorgt, net als elke andere massage, voor maximale ontspanning.


Tantra massage heeft een unieke werking en is met geen enkele andere vorm van massagetherapie te vergelijken. Het komt uit de traditie van Tantra, een compleet en spiritueel systeem dat wordt gedefinieerd door de wetenschap en de wetten van energie.


Daarom is tantrische massage een verfijnde vorm van massage die het gebruik van energie omvat, die van de therapeut die de massage toedient, evenals een specifiek type krachtige energie die in ons allemaal aangeboren is, onze seksuele energie.


De oude Tantrics bestudeerden energie op dezelfde manier als hedendaagse wetenschappers de wetenschap benaderen met hypothesen. Wat ze ontdekten is dat energie de levensader van ons universum is en dat er veel van zijn.

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page