top of page

Tantrisch orgasme: wat is het verschil met een gewoon orgasme


In tegenstelling tot een traditioneel orgasme, reist het tantrische orgasme door het hele lichaam en kan het worden geactiveerd zonder zelfs ejaculatie of penetratie. Het is meer een explosie van de zintuigen van het hele lichaam dan een plaatselijk orgasme in het bekken. Dit is het principe van het tantrisme: we spreken niet meer van een seksuele daad maar van het samen ontdekken van de zintuigen. Dus tijdens een seksuele relatie geïnspireerd door tantrisme, zijn fellatio, cunnilingus en penetratie niet langer essentiële elementen om de 7e hemel te bereiken.


Maar wat doen we dan? We strelen en masseren het lichaam van onze partner als geheel en we leggen niet meer alles op de erogene zones... De handen, kuiten, voeten, rug, schouders en zelfs het gezicht: het is het hele lichaam dat moet gestimuleerd worden en niet alleen de borsten, billen of geslachtsdelen.


Vergeet de G-spot en de clitoris, ze zijn niet belangrijker dan de arm of de nek ... Inderdaad, het doel van Tantrisme (in de seksuele zin van het woord) is de vereniging en de fusie van het paar. De liefde bedrijven in een benadering geïnspireerd door het tantrisme komt neer op luisteren naar je lichaam en dat van je partner, terwijl je het moment van orgasme vertraagt. Elk van de partners moet zich laten meeslepen door het genot, zonder te proberen het orgasme uit te lokken dat men dan zelfs geneigd is te vergeten. Het idee is dan om gewoon te profiteren van deze fusie met je partner, deze langzame en geleidelijke stijging van verlangen en plezier. De energie van de een wordt overgedragen op de ander en vice versa in een samensmelting van het paar totaal, langzaam en zonder complex.


In tegenstelling tot een normale geslachtsgemeenschap waarbij men het genot zo snel mogelijk wil vergroten door de erogene zones te stimuleren, is het sleutelwoord van tantrisme: neem de tijd! Dus vergeet het orgasme veroorzaakt door een "komen en gaan" of door stimulatie van de clitoris ... het tantrische orgasme trilt het hele lichaam, van top tot teen en het is het lichaam als geheel dat wordt overstegen. Een orgasme dat bereikt kan worden zonder zelfs maar penetratie of ejaculatie te hebben.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page